mot svarta tavlan i skolan förr var en rysare när kritan som läraren skrev på tavlan med kom lite snett och det gnisslande och skärande ljudet uppstod. Nästan hela klassen ryste till. Gick för övrigt bra att dra en nagel på tavlan också för att få samma effekt. Numera verkar det som att de flesta tavlorna är av annat material och inte heller svarta så ofta i alla fall. Nu har de hittat in till konferensrummen och för den delen som planeringstavlor i kontorsrum. Och naturligtvis bytt namn istället för svarta tavlan heter de nu whiteboard vilket väl förvisso är mer korrekt då tavlorna är vita. Sedan använder man inte längre kritor utan någon form av tuschpenna, men där är det viktigt att det är rätt sort som enkelt går att ta bort och inte som när tavlorna kom pennor som mer eller mindre lämnade permanenta märken.