Archive for the ‘Utseende’ Category

Inredning i en restaurang kan på ett sätt sägas vara innehållet och då minus personal och gäster om man nu inte vill ta med de också. Här kan dock ett litet tolkningsproblem uppstå om man pratar om inredning eller innehåll tänker man ofta på det som finns inuti i byggnad eller lägenhet.  Men där kan man fundera på hur det blir med det som står utanför byggnaden eller rummet. Exempelvis en stol till ett kaffe som står utomhus. Nu kan man förstås invända emot att den tas ju in när de stänger och står då inomhus. Men förstås kanske inte riktigt som de andra inventarierna.

 

 

När man får syn på en liten gul klump som sitter lagom attraktivt mitt i pannan så är en vanlig reaktion att man vill klämma på den för att få bort det gula. Samtidigt så vet de flesta att det inte är rekommenderat att klämma finnar oavsett var på kroppen man finner dem. Men är det verkligen farligt att klämma finnen som sitter så olägligt i ansiktet?
De som talar om blodproppar och annat elände för att man klämt sig i ansiktet, på bröst eller rygg, har sällan några konkreta bevis att komma med, men visst är dessa varningar effektiva för att få folk att sluta klämma. Den verkliga faran med att klämma finnar ligger i att man tillför mer bakterier till en plats som redan lider av dem. Man kan se porerna som ett slags rör som har blivit tilltäppta och samlat på sig en ansamling talg. Om man klämmer på denna gång så kommer en del av fettet att tryckas ut medan en del trycks i motsatt riktning.
Detta kan leda till irritation av den inflammation som finns djupare in i poren. Man förlänger alltså läkningsförloppet. Så även om det inte ser snyggt ut med gula ploppar i ansiktet så kommer dessa att försvinna snabbare om man låter bli att klämma. En del resonerar kanske att det är lättare att täcka en röd fläck än det gula, men betänk att huden kan bli extra irriterad av klämmandet och att man i vissa fall även kan riskera små ärr som blir bestående.