Archive for the ‘Ekonomi’ Category

Hem

Homestaging i Göteborg med omnejd har tagit fart under senaste åren i samband med en svalare bostadsmarknad. Lite beroende på läget så har priserna i Göteborgsregionen haft blandad utveckling men att styla hemmet för att få ut maximalt belopp vid en försäljning är alltid en god ide såvida det inte är ett rent renoveringsobjekt och det inte finns något som helst intresse för att genomföra en sådan innan avyttringen.

En del mäklare och professionella firmor erbjuder sig att iscensätta bostäder för att bli så attraktiva som möjligt om man inte själv vill sätta sig in i alla de knep som finns att tillgå i inredningstidningar och på nätet för att erbjuda köparna en så mysig och hemtrevlig nya boplats som möjligt. Halvstyling är när företaget använder sig av befintlig inredning och kompletterar med egen för att piffa upp lite extra, och det erbjuds kompletterande styling där enbart mindre detaljer som tavlor, vaser och textilier kompletterar säljarens egna föremål.

Homestyling av det här slaget för att sticka ut i mängden av försäljningar av bostäder är numera vanligt och rekommenderas av de flesta vare sig det gör professionellt eller av ägarna själva. Konkurrensen har blivit hårdare och köparna har i nuläget oftast lite mer valmöjligheter, och även för de som bor i bra lägen med positiv utveckling på bostadsmarknaden så kan ökat intresse ge ännu bättre förhandlingsläge.

Det behöver inte vara svårt att lägga ner bolag och det finns en del hjälp att få för den som står inför tanken. Till att börja med är det ett stort beslut som kräver en hel del tanke innan det sätts i verket, att ge beslutet tid är det första steget och därefter ifall det skall till ett avslut så är det dags att se över processen.

Det finns flera sätt för ett aktiebolag att upphöra, men i de fall som det handlar om att frivilligt likvidera bolaget så som det kallas kan man skilja på de två vanligaste.

Antingen gör man det själv, det finns gott om information hos Bolagsverket och har man tiden att föra dialog med samma verk över en period om kanske sju åtta månader med tillhörande pappersarbete så är det troligen billigare än det andra alternativet, nämligen att anlita någon sorts bolagsservice som specialiserat sig på att avveckla företag.

Att anlita en bolagsservice på det sättet ska i de fall bokföring med tillhörande dokumentation är i ordning gå mycket fort, det behöver knappt ta ens en dag, och sedan är det klart. Ett snabbt och smidigt avslut där bolagsservicen sedan sköter all kommunikation med Bolagsverket och all pappershantering och det blir ett definitivt ekonomiskt avslut i samband härmed vilket kan vara väldigt positivt för den som vill gå vidare mot andra projekt.